Информация за комплекса

Крушунско ханче или... магично кътче, сгушено съвсем близо до сърцето на Крушунските водопади.

Комплекс “Крушунско ханче” е открит през 2017год. в с. Крушуна, обл. Ловеч, и е наследник на старинна крушунска къща. Той се намира на 300м от пътеката за водопадите и на 150м от центъра на селото. Покрай комплекса минава река и нов асфалтиран път.

Комплекс "Крушунско ханче" е композиция от 2 къщи, малък и голям басейн, ресторант, домашна механа и градина. Комплексът, отличен с 2 звезди, е място за отдих, уединение и спокойствие, което ви дава възможност за почивка, отмора и красиви мигове с любимите близки. 

 

Къща "Биляна"

Освен да Ви настани през лятото, къща Биляна е олицетворение на диадата град-село през зимата. Първият и етаж помещава голяма модерна кухня, снабдена с всички необходими електрически уреди - микровълнова печка, хладилници и фризери, фурна, скара, фритюрник, кафе машина, и посуда от всякакъв вид - чинии, прибори, купи, тави, тенджери, чаши, тигани и др. Второто помещение на етажа е старовременна механа, която носи чувство за уют и топлина. През зимния сезон в механата има опция за използване на камина, при желание на гостите. В механата се помещават телевизор и уредба и за ваше удобство са пригодени одъри към маси, събиращи 22 души. Това прави механата в Комплекс “Крушунско ханче” съвършеното място за семейни вечери в мразовитите нощи или подходящото място за веселба с приятели. 

Първият етаж на къщата е отворен за използване от гости само през зимния сезон! 
Вторият етаж на къщата се състои от 3 стаи, всяка от тях предназначена за 4ма души - две единични легла, спалня и самостоятелен санитарен възел. Всяка стая е снабдена с климатик и телевизор. Трите стаи са свързани по между си с балкон, на който можете да пиете кафе с първите слънчеви лъчи. 

*Механата през зимата може да бъде наета отделно от къщата за частни мероприятия.  

 

Къща "Лидия"

Къща "Лидия" включва 4 двойни стаи, разположени на 2 етажа - всяка със собствен санитарен възел, климатик и телевизор. Двата етажа разполагат с просторни веранди с маси за ваше удобство и отдих. Като от верандата на втория етаж се разкрива красив изглед към целия комплекс. 

 

Басейн

Басейните на Комплекс “Крушунско ханче”, работят от началото на летния сезон - 01.06 до краят на летния сезон - 10.09.  Големият басейн е с размери 12/5,5 и дълбочина 1,50, а малкият 3/3, дълбочина 70см, като в него са разположени хидромасажни дюзи (джакузи). Отворени са за ползване от външни посетители в часовете - 09.00/18.00, под зоркия поглед на спасител, и за ползване от посетителите на комплекса по всяко време на денонощието. На територията на басейните за ваше удобство са разположени шезлонги с масички и чадъри. Температурата на водата варира в граници 28-34градуса. 

*Гостите на Комплекс “Крушунско ханче” ползват безплатно басейн, шезлонг и чадър през СИЛЕН ЛЕТЕН СЕЗОН. 

 

Ресторант "Лятна градина"

Ако ви се хапва вкусна българска национална кухня, то ресторантът на Комплекс “Крушунско ханче” е подходящото място. Ресторантът на Комплекса работи от 01.05 до 30.09. И тук обстановката е старинна, българска, народна, а храната с домашен вкус. В кухнята се набляга на домашните продукти, част от които са производство на домакините. Ресторантът на комплекса е отворен за външни посетители. Ресторантът е с капацитет 80 места, с опция, при банкети, за допълнителни маси. Комплекс “Крушунско ханче” предлага организиране на вашите мероприятия (сватби, кръщенета, другарски срещи, рождени дни, юбилеи и др). 

*С усмивка персоналът на Комплекс “Крушунско ханче” препоръчва на своите клиенти и гости винаги да носят връхна дреха, тъй като повечето летни късни вечери са силно прохладни. 

 

Комплексът предлага външен детски кът, в който да открият своето занимание и младите ни гости - малчуганите. Той включва люлки, пясъчник, федербал. 

 

Паркирането на вашите автомобили става отвън непосредствено до каменните огради на Комплекса. Относно сигурността на вашите автомобили - районът е безопасен и е под постоянно видеонаблюдение. 

 

За ваше удобство Комплексът предлага сешоари, ютия, възможност за използване на пералня и wi-fi.